- 1 Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- 2 Verwarm de azijn met de suiker en een snuf zout en laat afkoelen.
- 3 Snijd intussen het vruchtvlees van de avocado en de komkommer in zeer fijne blokjes. Meng de blokjes in een kom met de mierikswortel.
- 4 Besprenkel de rijst met de azijndressing en verdeel in 4 gelijke porties. Rol met vochtige handen balletjes van de porties rijst.
- 5 Duw de balletjes tussen de handen plat en leg in het middel een kwart van de avocadovulling erop. Duw de rijst weer rustig om de vulling en rol met een vochtige hand tot een ronde bal.
- 6 Strooi het maanzaad in een diep bord en rol de sushi-ballen erdoorheen. Laat afgedekt rusten in de koelkast of serveer direct. Lekker met gebraden kipfilet en komkommersalade.
bereidingstip
Vervang de sushirijst in dit recept eventueel door dessertrijst.