4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Sushi met mihoen en garnalen

Sushi met mihoen en garnalen

ingrediënten


30 min
4 personen
sojasaus

dit product is niet beschikbaar

12 cocktailgarnalen
4 nori-vellen

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

200 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Bereid de mihoen en spoel kort af onder koud water. Laat uitlekken. Snijd de komkommer in de lengte 2 keer door en verwijder de zaadjes. Snijd het avocadovruchtvlees in repen.
  • 2 Leg de norivellen naast elkaar op het werkvlak, leg eventueel wat folie eronder. Verdeel de mihoen in de breedte over de kant die het dichtst bij je is. Verdeel hierover de komkommer, avocado en garnalen. Rol de norivellen van je af strak op en plak de randen vast met een beetje water.
  • 3 Snijd kleinere stukken en serveer met de sojasaus om te dippen.

wijnadvies

Serveer bij deze sushi een NJOY Pinot Grigio rosé. Deze wijn met een lichte smaak van aardbei, framboos, bes en wat zure appel smaakt er perfect bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip