voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Syllabub met frambozen en witte chocolade

Syllabub met frambozen en witte chocolade

ingrediënten

50 milliliter frambozen-dessertsaus

100 gram diepvriesframbozen

100 gram diepvriesaardbeien

2 eetlepels citroensap

1 theelepel citroenrasp

50 gram poedersuiker

500 milliliter slagroom

50 gram witte chocolade


  • 1 Mix met de handmixer de frambozensaus met de helft van de frambozen en met citroensap, -rasp en suiker tot een glad mengsel.
  • 2 Giet de room erbij en blijf kloppen tot de slagroom goed stijf is. Dit duurt iets langer dan gebruikelijk.
  • 3 Verdeel de rest van de frambozen over 4 glaasjes en schep hierop de room. Laat afgedekt opstijven in de koelkast.
  • 4 Garneer met de witte chocolade en serveer direct.

wijnadvies

Wit van de muskaatdruif. Wilt u met belletjes? Neem dan Moscato van Yellow Tail. En anders de wat vollere en nog zoetere Castillo de las Almenas Moscatel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 4 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier