4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Taartje met biet en rode appel

Taartje met biet en rode appel

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 rode appel

dit product is niet beschikbaar

1 rauwe biet

dit product is niet beschikbaar

8 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinbakblik

  • 1 Dek het filodeeg af met een theedoek en laat ontdooien. Schaaf intussen de biet en appel in flinterdunne plakjes.
  • 2 Snijd de vellen filodeeg in de lengte doormidden tot lange, smalle repen. Leg 4 repen naast elkaar op het werkvlak en bestrijk ze licht met boter. Leg op alle repen nog een reep deeg. Herhaal dit nog 2 keer zodat je 4 repen hebt van 4 lagen dik.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Beleg de repen deeg met afwisselend plakjes biet en appel en laat de plakjes aan een kant een beetje over het deeg hangen. Rol de repen deeg voorzichtig op en druk de uiteinden vast met een beetje water.
  • 4 Zet de rolletjes rechtop in de muffinvorm en steek er een takje tijm in. Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taartjes met boter en bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 5 Bestuif voor het serveren met een snuf kaneelpoeder en besprenkel met een paar druppels honing.

bereidingstip

Kun je geen rauwe biet vinden? Je kunt eventueel ook gekookte biet gebruiken. Snijd deze dan in zo dun mogelijke plakjes en dep goed droog.

wijnadvies

De biet en rode appel krijgen extra kleur met Jean Sablenay Cabernet rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 5 gram