4 personen
eenvoudig
20 min.
home recepten Taco’s met paprika, kip en verse tomatensalsa

Taco’s met paprika, kip en verse tomatensalsa

ingrediënten


20 min
4 personen
125 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

2 blikken zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel jalapenopeper

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

2 groene paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cajunkruiden

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

12 taco's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip met de cajunkruiden en zout 5 min. op een middelhoge stand. Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
  • 2 Maak ondertussen de salsa. Rasp de tomaten op een blokrasp tot je alleen de velletjes overhoudt. Meng de tomatenrasp met de limoenrasp en het -sap, 1/3 van de bosuitjes, jalapeño en de helft van de koriander. Breng de salsa op smaak met zout en peper.
  • 3 Voeg de bonen en de rest van de bosui toe aan de kip en bak 3 min. mee. Serveer de kip met de taco’s, salsa, sla, limoenpartjes en de rest van de koriander.

bereidingstip

Houdt niet iedereen van pittig? Serveer de jalapeñopepers er apart bij.. In plaats van koriander kun je ook peterselie of munt gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 483 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 17 gram