4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tacosalade met ei en aiolidressing

Tacosalade met ei en aiolidressing

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels aioli

dit product is niet beschikbaar

100 gram ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

150 gram crispy maïs
4 medium tortilla’s
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 snackkomkommers
250 gram cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de sperziebonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Kook intussen de eieren in 7 min. hard. Halveer de tomaatjes. Snijd de komkommers in plakjes.
  • 2 Giet de sperziebonen af en spoel ze af onder stromend koud water. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
  • 3 Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olie. Bak 2 tortilla’s in 5 min. aan beide kanten goudgeel en krokant. Leg ze op 2 borden. Bak op dezelfde manier met de laatste 2 el olie de andere 2 tortilla’s.
  • 4 Laat de maïs uitlekken. Meng de sla, sperziebonen, maïs, tomaatjes en komkommer. Verdeel de salade over de taco’s. Leg de plakjes ei erop.
  • 5 Verdun de aioli met 2 el water tot een dressing. Sprenkel de aioli over de salade. Bestrooi met de gebakken uitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 649 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 10 gram