4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht

Tagliata

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

6 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

100 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

25 milliliter balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

500 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin en houd apart.
  • 2 Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met olijfolie.
  • 3 Meng de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn, knoflook, (zee)zout en peper tot een dressing.
  • 4 Verhit een grillpan en rooster hierin de biefstukken 2-3 minuten per kant. Laat het vlees circa 2 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwarm de dressing tot lauwwarm.
  • 5 Verdeel de rucola en tomatenreepjes over borden. Snijd de biefstukken in reepjes. Haal de reepjes vlees door de lauwwarme dressing en meng ze met de rucola.
  • 6 Schaaf de kaas in snippers en verdeel met de pijnboompitten over het vlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 45 gram