4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle al ragù bianco

Tagliatelle al ragù bianco

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

350 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

1 pakje houdbare slagroom
125 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui met de knoflook en de bleekselderij 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 3 min. rul. Laat het vlees niet te donker kleuren zodat de saus mooi blank blijft.
  • 2 Bestrooi het gehakt met de bloem. Schenk de wijn erbij en breng al roerende aan de kook. Voeg de houdbare slagroom toe. Verwarm de saus 10 min. op een lage stand.
  • 3 Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Roer de helft van de kaas met de oregano door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Giet de tagliatelle af en meng door de ragù bianco. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de rest van de geraspte Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Deze ‘witte’ bolognesesaus is subtieler dan de klassieke rode bolognesesaus. Lekker met broccoli.. Gebruik houdbare slagroom, deze is bestand tegen de hitte en schift niet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 716 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 30 gram