- 1 Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui met de knoflook en de bleekselderij 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 3 min. rul. Laat het vlees niet te donker kleuren zodat de saus mooi blank blijft.
- 2 Bestrooi het gehakt met de bloem. Schenk de wijn erbij en breng al roerende aan de kook. Voeg de houdbare slagroom toe. Verwarm de saus 10 min. op een lage stand.
- 3 Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 4 Roer de helft van de kaas met de oregano door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- 5 Giet de tagliatelle af en meng door de ragù bianco. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de rest van de geraspte Parmezaanse kaas.
bereidingstip
Deze ‘witte’ bolognesesaus is subtieler dan de klassieke rode bolognesesaus. Lekker met broccoli.. Gebruik houdbare slagroom, deze is bestand tegen de hitte en schift niet.