4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met bloemkool en salie

Tagliatelle met bloemkool en salie

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

6 blaadjes salie
10 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 kleine bloemkool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de bloemkoolroosjes in de bouillon in 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en vang de bouillon op. Kook de tagliatelle in de bouillon.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Houd de helft van de bloemkoolroosjes apart. Pureer de rest van de bloemkool met de ui, knoflook, kookroom, een scheutje bouillon, nootmuskaat en peper.
  • 3 Verhit de rest van de olie en bak hierin de tomaatjes en salie. Schep de saus en bloemkool door de tagliatelle.
  • 4 Verdeel de tomaatjes en salie erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Vervang de salie in dit recept door basilicum.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté