4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met bospeen en geitenkaas

Tagliatelle met bospeen en geitenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
250 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

handje basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

1 bos bospeen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de helft van de bospeen in 10-12 minuten beetgaar. Schaaf de rest van de wortels in dunne linten of plakjes.
  • 2 Kook de tagliatelle beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten van de kooktijd de geschaafde bospeen toe.
  • 3 Giet de apart gekookte bospeen af en stoof deze 2-3 minuten met de honing en tijm. Verhit een scheut olijfolie en voeg de citroenrasp toe.
  • 4 Giet de tagliatelle met wortel af en schep deze met het citroensap door de olijfolie. Bestrooi de pasta met de rucola, basilicum en geitenkaas. Leg de gestoofde bospeen erop.

bereidingstip

Vervang de geitenkaas in dit recept door feta.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 26 gram