4 personen
gemiddeld
55 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met gehakt, pancetta en knolselderij

Tagliatelle met gehakt, pancetta en knolselderij

ingrediënten


55 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

800 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

200 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

250 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

100 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 2 Voeg de pancetta en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.
  • 3 Doe het gehakt en de knolselderij erbij en bak op middelhoge stand een paar minuten tot het gehakt rul is.
  • 4 Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Blus af met de wijn en tomatenblokjes. Breng de saus aan de kook en laat met het deksel op de pan op een lage stand minimaal 30 minuten stoven.
  • 5 Kook de saus zonder deksel nog circa 15 minuten op een lage stand zodat wat vocht kan verdampen en de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 6 Breng ruim water met zout aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Schep de saus door de tagliatelle en serveer met de kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 33 gram