4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle 
met paddenstoelentapenade en ricotta

Tagliatelle 
met paddenstoelentapenade en ricotta

ingrediënten


20 min
4 personen
300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar. Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de paddenstoelen, knoflook, tijm en azijn circa 5 minuten.
  • 2 Maal vervolgens tweederde van het mengsel grof in een keukenmachine. Voeg de helft van de ricotta toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Roer de paddenstoelentapenade door de tagliatelle en warm nog even door. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
  • 4 Schep de tagliatelle op borden en verdeel de rest van de paddenstoelen en ricotta erover.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté