- 1 Kook de tagliatelle beetgaar en giet af. Houd een klein kopje van het kookwater apart.
- 2 Schep de tagliatelle en de pesto in een grote (voorverwarmde) schaal door elkaar en voeg 1-2 eetlepels van het kookwater toe om de pestosaus smeuïg te maken.
- 3 Bestrooi voor het serveren met peper en Parmezaanse kaas. Lekker met een rucolasalade met zelfgemaakte croutons of gebakken paddenstoelen.
bereidingstip
De pesto is ook lekker met gnocchi, in gevulde groenten of als saus bij geroosterde entrecote.. Bewaar de pesto eventueel in een schone pot maximaal 3 dagen in de koelkast. De pesto is het lekkerst op kamertemperatuur, haal circa 1 uur voor gebruik uit de koelkast.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.