4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met pecannotenpesto

Tagliatelle met pecannotenpesto

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

20 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 bos peterselie
150 gram ongezouten pecannoten

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar en giet af. Houd een klein kopje van het kookwater apart.
  • 2 Schep de tagliatelle en de pesto in een grote (voorverwarmde) schaal door elkaar en voeg 1-2 eetlepels van het kookwater toe om de pestosaus smeuïg te maken.
  • 3 Bestrooi voor het serveren met peper en Parmezaanse kaas. Lekker met een rucolasalade met zelfgemaakte croutons of gebakken paddenstoelen.

bereidingstip

De pesto is ook lekker met gnocchi, in gevulde groenten of als saus bij geroosterde entrecote.. Bewaar de pesto eventueel in een schone pot maximaal 3 dagen in de koelkast. De pesto is het lekkerst op kamertemperatuur, haal circa 1 uur voor gebruik uit de koelkast.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1275 kcal
vet 104 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté