4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met pompoen en pancetta

Tagliatelle met pompoen en pancetta

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

800 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

100 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de pancetta, ui en de rozemarijn 2-3 minuten. Snijd de pompoen in parten, verwijder de pitten en draden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de pompoenblokjes en groentebouillon toe en kook onafgedekt circa 20 minuten, tot de pompoen gaar is.
  • 2 Kook intussen de tagliatelle beetgaar, giet af en vang wat kookvocht op. Schep de pasta door de pompoensaus. Breng op smaak met zout en peper en voeg indien nodig nog wat kookvocht toe. Roer een derde van de Parmezaanse kaas erdoor. Verdeel over borden of kommen en bestrooi met de rest van de kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 31 gram