3 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met radijs en spekjes

Tagliatelle met radijs en spekjes

ingrediënten


25 min
3 personen
200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes radijsjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar. Maak de radijsjes schoon en houd het loof apart. Snijd de radijsjes in kwarten.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de spekreepjes 2-3 minuten. Meng de tomatenblokjes erdoor.
  • 3 Schep de rest van de olijfolie, de radijsjes en de crème fraîche erdoor. Stoof zachtjes 7-8 minuten. Bestrooi met peper.
  • 4 Giet de tagliatelle af, laat goed uitlekken en schep de pasta door het radijsmengsel. Schep wat radijsblaadjes vlak voor het serveren erdoor.

wijnadvies

Schenk bij deze pasta een Italiaanse klassieker. Bijvoorbeeld de lichte rode Bardolino of een kruidige witte Soave, beide van Mastio della Loggia.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 855 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 26 gram