4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met stoofvlees

Tagliatelle met stoofvlees

ingrediënten


35 min
4 personen
200 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

2 blikken gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

800 gram runderlappen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op een hoge stand rondom bruin.
  • 2 Voeg de ui, knoflook, rozemarijn en het laurierblaadje toe en bak circa 3 minuten.
  • 3 Schenk de rode wijn erbij en laat pruttelen tot het vocht bijna helemaal is verdampt.
  • 4 Voeg de tomaten en 100 ml water toe en roer door.
  • 5 Laat het vlees met het deksel op de pan minimaal 3 uur stoven op een lage stand.
  • 6 Roer regelmatig door en voeg eventueel wat water toe.
  • 7 Trek het vlees met 2 vorken los en laat nog even pruttelen op een lage stand.
  • 8 Kook intussen de tagliatelle.
  • 9 Roer de Parmezaanse kaas door het vlees, met eventueel wat kookvocht van de pasta, en breng op smaak met zout en peper.
  • 10 Serveer het stoofvlees met de pasta, rucola en extra Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 940 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 64 gram