- 1 Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op een hoge stand rondom bruin.
- 2 Voeg de ui, knoflook, rozemarijn en het laurierblaadje toe en bak circa 3 minuten.
- 3 Schenk de rode wijn erbij en laat pruttelen tot het vocht bijna helemaal is verdampt.
- 4 Voeg de tomaten en 100 ml water toe en roer door.
- 5 Laat het vlees met het deksel op de pan minimaal 3 uur stoven op een lage stand.
- 6 Roer regelmatig door en voeg eventueel wat water toe.
- 7 Trek het vlees met 2 vorken los en laat nog even pruttelen op een lage stand.
- 8 Kook intussen de tagliatelle.
- 9 Roer de Parmezaanse kaas door het vlees, met eventueel wat kookvocht van de pasta, en breng op smaak met zout en peper.
- 10 Serveer het stoofvlees met de pasta, rucola en extra Parmezaanse kaas.