4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met tuinbonen en olijven

Tagliatelle met tuinbonen en olijven

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram groene olijven met piment

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

450 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tuinbonen 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak hierin de rode ui en peper kort. Bak de plakjes chorizo even mee.
  • 3 Blus af met de bouillon, voeg de tuinbonen toe en stoof met deksel 5 minuten.
  • 4 Kook intussen de tagliatelle met zout in circa 8 minuten beetgaar.
  • 5 Giet de pasta af, schep het bonenmengsel erdoor en serveer het gerecht bestrooid met eventueel gehalveerde olijven en de peterselie.

wijnadvies

Het groene en knapperige van de tuinbonen combineert met de groene, knapperige wijn van de sauvignon blanc. Jean Sablenay, Danie de Wet, Berg Schaduw of Indomita bijvoorbeeld. Wat wijn betreft ook in Italiaanse sferen blijven? Dan de Soave van Villa Mondi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté