4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met verse tomaat, spek en basilicum

Tagliatelle met verse tomaat, spek en basilicum

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie en bak het spek en de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin.
  • 2 Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en bak nog 5 minuten op lage stand mee tot de saus gaat binden.
  • 3 Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.
  • 4 Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
  • 5 Giet af en schep samen met de basilicum door de saus.

wijnadvies

Bij dit pastagerecht ontkomen we natuurlijk niet aan Italiaans wit, dat spreekt. Kies voor Villa Mondi Soave of Verdicchio dei Castelli di Jesi Terrazzano.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 14 gram