4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tartaartje met basilicumsaus en gepofte tomaat

Tartaartje met basilicumsaus en gepofte tomaat

ingrediënten


25 min
4 personen
100 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

25 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 tartaartjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

25 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse basilicum

benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Houd enkele blaadjes basilicum apart voor de garnering. Pureer de knoflook, kaas, room en de rest van de basilicum tot een frisgroene saus. Houd deze apart.
  • 2 Kook de tagliatelle. Rooster de tomaatjes in de olijfolie in een hete koeken- of grillpan.
  • 3 Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak ze circa 2 minuten per kant in de boter. Schep ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Voeg de bouillon toe aan het bakvet en kook iets in. Roer de basilicumsaus erdoor tot de saus lichtgebonden is.
  • 5 Serveer de tartaartjes met de saus, tagliatelle en gepofte tomaatjes. Garneer met basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté