4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tartaartje met bladerdeegdekseltje

Tartaartje met bladerdeegdekseltje

ingrediënten


20 min
4 personen
4 dikke plakken mozzarella
2 eetlepels rode pesto

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene pesto

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

4 tartaartjes

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • 2 Steek met een glas een rondje dat iets groter is dan de tartaartjes uit het deeg en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • 3 Versier eventueel met wat restjes deeg. Bestrijk met een beetje ei en bak ze in circa 15 minuten in de oven gaar en bruin.
  • 4 Dep ondertussen de tartaartjes goed droog met keukenpapier en bestrooi ze rondom met zout en peper.
  • 5 Verwarm het vloeibaar bakproduct op hoge stand en schroei de tartaartjes heel snel aan beide kanten dicht.
  • 6 Neem ze uit de pan en beleg ze met een beetje pesto en een plakje mozzarella.
  • 7 Leg de tartaartjes de laatste 5 minuten bij de deegdekseltjes in de oven zodat de mozzarella smelt. Schep de dekseltjes op de tartaartjes en serveer direct.

bereidingstip

Lekker met pasta of gebakken aardappeltjes.

wijnadvies

Op naar het Franse zuiden. Heerlijk met een sappige Corbières, Domaine Pech Tavernier of Les Barres.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté