4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Tartaartjes met geitenkaas op rodekoolstamppot

Tartaartjes met geitenkaas op rodekoolstamppot

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

4 plakken zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 tartaartjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

500 gram diepvriesrodekool

dit product is niet beschikbaar

700 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kookring

  • 1 Kook de aardappels met zout gaar. Verwarm de rodekool.
  • 2 Stamp de gare aardappels met de rodekool, sinaasappelsap en -rasp, jam, zout, peper en de helft van de koriander en houd warm.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de boter, bak de tartaartjes hierin 2-3 minuten per kant en zet ze op een bakplaat.
  • 4 Verdeel de geitenkaas erover en bedruppel met de honing. Zet de tartaartjes onder de grill tot de kaas licht gesmolten is.
  • 5 Vet de kookring in of en verdeel de stamppot in 4 porties in de kookring of vul 4 bakjes (bekleed met vershoudfolie) ermee en keer om op borden. Leg de tartaar erop en bestrooi met de rest van de koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 21 gram