4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Tarte d’Alsace

Tarte d’Alsace

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

8 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels broodkruim

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en druk de randen goed tegen elkaar. Prik de bodem in met een vork en bestrooi met paneermeel.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de sjalotjes, prei, tijm en knoflook 2-3 minuten. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper.
  • 3 Verdeel het sjalotjesmengsel over de deegbodem en giet het eimengsel erover. Leg de geitenkaas erop.
  • 4 Bak de taart circa 10 minuten in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170°C en bak nog circa 15 minuten verder tot de taart goudbruin en gaar is.
  • 5 Serveer warm, besprenkeld met honing.

bereidingstip

Lekker met een salade van 1 krop andijvie, in smalle reepjes, en 1 bosje radijs, in plakjes, met een dressing van 250 ml yoghurt, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing, mespuntje gemalen komijn, zout en peper.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 19 gram