6 personen
uitdagend
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Tarte Tatin

Tarte Tatin

ingrediënten


25 min
6 personen
crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

6 kleine appels

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de ovenbestendige koekenpan op middelhoge stand en voeg de suiker, het vanillestokje en het vanillemerg toe. Laat de suiker smelten en wacht tot het mengsel licht begint te karamelliseren.
  • 2 Voeg zodra de karamel goudbruin is de boter toe tot een saus. Verwijder het vanillestokje. Leg de halve appels zonder klokhuis met de bolle kant naar beneden in de pan. Roer ze voorzichtig door de karamelsaus laat circa 5 minuten bakken, tot de appels zacht zijn. Laat iets afkoelen.
  • 3 Leg de ronde lap bladerdeeg over de appels en druk de randen dicht met een spatel. Bak de taart in de oven in 25-30 minuten goudbruin en knapperig.
  • 4 Neem de taart uit de oven. Leg een groot bord op de pan en keer de taart in een soepele beweging om. Pas hierbij goed op voor de hete karamel. Laat de taart voor het aansnijden even afkoelen zodat de karamel een beetje stolt. Serveer met een schep crème fraîche.

bereidingstip

Je kunt blijven variëren met dit recept. Vervang de appels bijvoorbeeld door ander stevig fruit, zoals peer of perzik. Het deeg kan ook prima ongezoet zijn: leg bijvoorbeeld een lap koelvers bladerdeeg over het fruit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip