6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Tarte Tatin van citrusfruit

Tarte Tatin van citrusfruit

ingrediënten


20 min
6 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 rode grapefruit

dit product is niet beschikbaar

1 navelsinaasappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm met een vaste bodem

  • 1 Rasp 1 eetlepel schil van de sinaasappel en snijd vervolgens de schil rondom af. Snijd de sinaasappel in plakjes.
  • 2 Verwarm de suiker met de boter en de sinaasappelrasp tot de suiker smelt en lichtbruin kleurt. Roer niet in de karamel, maar schud lichtjes met de pan om alle suiker te laten smelten. Giet de karamel in de taartvorm en laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de plakjes fruit over de karamel.
  • 4 Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap die ruim over de vorm valt. Leg het deeg op het fruit en duw de randen tussen de vorm en het fruit.
  • 5 Bestrijk het deeg met het ei en bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen en keer de taart om met behulp van een plat bord.

bereidingstip

Je kunt voor de karamel ook eerst de suiker met wat water verhitten en lichtbruin laten karamelliseren. Roer er dan pas de boter door tot een karamelsaus ontstaat en voeg op het laatst de sinaasappelrasp toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté