4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
recepten Tarte Tatin van gember en biet met geitenkaas

Tarte Tatin van gember en biet met geitenkaas

ingrediënten


40 min
4 personen
rucola

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

600 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC en vet de quichevorm in.
  • 2 Smelt de suiker met de boter, azijn en gember en laat karamelliseren tot het mengsel goudbruin is. Voeg de plakjes biet toe en laat circa 5 minuten meetrekken op een lage stand.
  • 3 Leg de bietenplakjes met de gemberkaramel voorzichtig in de taartvorm. Verdeel de plakjes bladerdeeg erover en vouw deze in de vorm. Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 4 Keer de taart om op een bord. Verdeel de geitenkaas erover, bestrooi eventueel met wat rucola en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

De aardse tonen van de biet gaan perfect samen met pinot noir, maar het gerecht is te fris voor een rode wijn. Kies daarom voor Danie de Wet Chardonnay-Pinot Noir, een heerlijke, Zuid-Afrikaanse blend van een witte en een blauwe druif.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip