6 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Tarte Tatin van pruimen

Tarte Tatin van pruimen

ingrediënten


20 min
6 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram pruimen

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

275 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

lage taartvorm

  • 1 Kneed voor het deeg 75 gram suiker, de boter, het ei, de bloem en zout - niet te lang anders blijft het niet elastisch - tot een glad deeg. Verpak het in vershoudfolie en laat het een half uur in de koelkast rusten.
  • 2 Smelt intussen de rest van de suiker en 100 ml water tot een lichte karamel. Giet dit over de bodem van de taartvorm zodat deze helemaal bedekt is.
  • 3 Laat iets afkoelen en leg daarna de pruimen met de snijkant naar beneden naast elkaar in de karamel.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap, iets groter dan de vorm. Leg de deeglap op de pruimen en stop de randen een beetje in de vorm.
  • 5 Bak de tarte Tatin in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin. Laat de taart buiten de oven iets afkoelen en keer deze voorzichtig op een schaal.
  • 6 Bestuif met een beetje poedersuiker. Lekker met crème fraîche gemengd met limoensap.

bereidingstip

Meng 25 gram gehakte hazelnoten of amandelen door de karamel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate