4 personen
gemiddeld
45 min.
lunch, nagerecht, nagerecht/gebak, hoofdgerecht
recepten Tarte Tatin van tomaatjes met balsamico

Tarte Tatin van tomaatjes met balsamico

ingrediënten


45 min
4 personen
1 takje tijm

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

400 gram minitrostomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de suiker met de balsamico en boter in een steelpan tot de suiker helemaal is gesmolten en stroperig is geworden. Kook enkele minuten op een lage stand zonder te roeren.
  • 2 Zet de taartvormpjes op een bakplaat, verdeel de balsamicostroop erover en laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi de snijvlakken van de tomaten met zout en peper en verdeel ze met het snijvlak naar beneden over de vormpjes.
  • 4 Leg de plakjes bladerdeeg op de tomaten en duw de randen voorzichtig iets naar binnen in de vormpjes.
  • 5 Bestrijk het deeg licht met ei en bestrooi met wat grof zout.
  • 6 Bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 7 Neem ze uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen.
  • 8 Keer de taartjes om met behulp van een bordje en laat de gesmolten stroop over de taartjes lopen. Bestrooi met tijm.

bereidingstip

Serveer als lunch- of hoofdgerecht met geitenkaas en een rucolasalade met pijnboompitten erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 5 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks