-
1
Snijd de mango’s in dunne plakjes. Steek kleine rondjes uit met een steker of glas, ter grootte van de onderkant van de muffinvormpjes.
-
2
Smelt de suiker met 2 eetlepels water en karamelliseer goudbruin. Voeg de boter en kardemom toe en roer tot een gladde karamel.
-
3
Verdeel snel steeds 1 eetlepel karamel over de holtes van de muffinvorm en leg de mangoplakjes elkaar een beetje overlappend op de karamel.
-
4
Verwarm de oven voor op 175ºC. Steek rondjes uit de plakjes bladerdeeg, net iets groter dan de bovenkant van de muffinvormpjes. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en vouw de randjes om.
-
5
Leg het bladerdeeg met de gevouwen randjes naar beneden op de mango en druk de randen iets naar beneden. Bak de taartjes in de oven in 30 minuten goudbruin.
-
6
Laat intussen het ijs iets zachter worden en roer limoenrasp en -sap erdoor. Stort de taartjes direct uit de vorm, pas op voor de hete karamel. Serveer de tarte tatins warm met bolletjes ijs.
bereidingstip
Vervang in dit recept de kardemom eventueel door kaneelpoeder.
wijnadvies
Raak helemaal ondersteboven met een glaasje Neirano Asti Spumante.