voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Tartelette met biet en zoete aardappel

Tartelette met biet en zoete aardappel

ingrediënten

250 gram zoete aardappels

200 gram rauwe bieten

8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel verse tijm

1 eetlepel maanzaad

1 eetlepel sesamzaad

1 ei


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de aardappel en biet in zeer dunne plakken en blancheer ze apart van elkaar 1 minuut in het kokende water. Spoel ze af onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif de vorm met bloem en bekleed met het bladerdeeg.
  • 3 Leg de plakjes aardappel en biet om en om iets overlappend op het deeg. Bestrijk ze royaal met olijfolie en bestrooi met 1 theelepel (grof) zout, tijm en maanzaad. Bestrijk de deegrand met losgeklopt ei.
  • 4 Bak de taart circa 30 minuten laag in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 10 gram