4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Tartelette met biet en zoete aardappel

Tartelette met biet en zoete aardappel

ingrediënten


20 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maanzaad
1 theelepel verse tijm
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

200 gram rauwe bieten
250 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de aardappel en biet in zeer dunne plakken en blancheer ze apart van elkaar 1 minuut in het kokende water. Spoel ze af onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif de vorm met bloem en bekleed met het bladerdeeg.
  • 3 Leg de plakjes aardappel en biet om en om iets overlappend op het deeg. Bestrijk ze royaal met olijfolie en bestrooi met 1 theelepel (grof) zout, tijm en maanzaad. Bestrijk de deegrand met losgeklopt ei.
  • 4 Bak de taart circa 30 minuten laag in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 10 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst