4 personen
uitdagend
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Tartelette met veldsla en gepocheerd ei

Tartelette met veldsla en gepocheerd ei

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

zakje veldsla
olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel melk

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

4 taartvormpjes

keukenpapier

vershoudfolie

  • 1 Leg een stuk vershoudfolie op een kopje en druk naar binnen zodat een holte ontstaat. Bestrijk de holte met olie en breek voorzichtig een ei erboven. Draai het overhangende folie bij elkaar en knoop vast. Herhaal met de andere eieren.
  • 2 Breng een laag water aan de kook. Zet de warmtebron laag en leg de pakketjes erin. Laat de eieren 4 minuten tegen de kook aan pocheren.
  • 3 Schep de veldsla vlak voor het serveren door de dressing en verdeel over de tartelettes. Verkruimel het spek erover en leg de eieren erop.

wijnadvies

Kies bij deze tartelette voor de Zuid-Afrikaanse Hoop Huis Chenin Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 11 gram