gemiddeld
40 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Tartelettes met rabarber en blauwe bessen

Tartelettes met rabarber en blauwe bessen

ingrediënten


40 min
1 takje munt

dit product is niet beschikbaar

100 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

200 gram rabarber
1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

25 gram custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

8 kant-en-klare taartbodems

  • 1 Roer 1 eetlepel suiker met de custardpoeder en een klein scheutje melk tot een glad papje. Breng de rest van de melk met de vanillesuiker aan de kook en klop het custardmengsel erdoorheen. Blijf minimaal 2 minuten roeren, terwijl de custard op een lage stand kookt. Giet de custard in een kom en dek af met een stukje bakpapier of folie. Laat helemaal afkoelen.
  • 2 Snijd intussen de rabarber in reepjes of blokjes en doe samen met de rest van de suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Laat helemaal afkoelen en uitlekken in een zeef. Vang het rabarbersap op om bijvoorbeeld limonade van te maken.
  • 3 Vul de taartbodempjes met de custard en laat ze 30 minuten opstijven in de koelkast. Verdeel de stukjes rabarber en blauwe bessen over de custard en verpak de taartjes of neem het fruit apart mee en verdeel vlak voor het serveren over de taartjes. Garneer met blaadjes munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 3 gram