4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tartiflette met camembert

Tartiflette met camembert

ingrediënten


20 min
4 personen
1 takje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 camembert

dit product is niet beschikbaar

200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1200 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

150 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

15 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste braadpan

  • 1 Verhit de boter in de braadpan. Bak de baconreepjes 3 min. Snijd intussen de uien in halve ringen. Voeg de uienringen toe aan de bacon toe en bak 5 min. mee.
  • 2 Schep de aardappelschijfjes erdoor. Schenk de wijn erbij en leg het deksel op de pan. Stoof in 10 min. gaar op een lage stand.
  • 3 Schep de crème fraîche erdoor en verwarm nog 2 min. op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de camembert horizontaal doormidden. Leg de helften met het snijvlak naar boven op de tartiflette. Bestrooi met peper naar smaak.
  • 5 Bak de tartiflette in de oven in 15 min. goudgeel, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Hak intussen de peterselie fijn.
  • 6 Bestrooi de tartiflette uit de oven met de peterselie.

bereidingstip

Liever vega? Vervang voor een gerecht zonder vlees de spekblokjes door gebakken plakjes champignons.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 908 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate