4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tartiflette met tomaatjes

Tartiflette met tomaatjes

ingrediënten


20 min
4 personen
150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram camemberts

dit product is niet beschikbaar

750 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de uienringen lichtbruin. Kook de aardappelplakjes in circa 8 minuten beetgaar en giet af. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg om en om de aardappelplakjes, ui, kaas en tomaatjes in de ovenschaal. Giet de slagroom erover, bestrooi met zout en peper en bak circa 10 minuten in de oven. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Voor een tartiflette wordt traditioneel de kaas reblochon gebruikt, maar deze kaas uit de Franse Alpen is niet altijd even goed verkrijgbaar in de supermarkt. De camembert in deze tartiflette met tomaatjes is een goede vervanger die ook prima smelt. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 21 gram