4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Temaki sushi

Temaki sushi

ingrediënten


30 min
4 personen
sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

16 sprieten bieslook

dit product is niet beschikbaar

avocado

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

4 nori-vellen

dit product is niet beschikbaar

theelepel wasabi

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram sushirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Knip de norivellen in de lengte door en leg in de breedte voor je op het werkvlak. Bedek de helft van het vel met een flinke lepel rijst en 1 theelepel wasabimayo.
  • 2 Leg een reepje komkommer en avocado, 2 sprieten bies­look en een stukje zalm schuin richting de rechter bovenhoek van de rijst. Rol vanuit de rechter onderhoek de nori over de vulling heen. Rol verder tot een puntzakje waaruit de vulling aan de bovenkant zichtbaar blijft.
  • 3 Serveer de sushi direct met sojasaus en naar smaak extra wasabi.

bereidingstip

De meest bekende sushi is de maki: een grote rol die je in plakjes snijdt. Maar bij een temaki sushi vouw je het norivel als een hoorntje om de vulling. Zo krijg je best een grote sushi en is één exemplaar al genoeg als voorgerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté