4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, voorgerecht, klein gerecht/amuse
recepten Temari sushi

Temari sushi

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel limoensap
1 theelepel sinaasappelsap
1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 nori-vel

dit product is niet beschikbaar

4 plakken gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 cm verse gember

dit product is niet beschikbaar

lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

170 gram sushirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

koekjessteker

  • 1 Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de azijn met de suiker tot de suiker is opgelost.
  • 2 Maak een paar kuiltjes in de nog warme rijst en giet de azijn erbij. Dek af met folie.
  • 3 Hak de bosui en de gember samen tot een fijne pasta. Steek uit elke plak zalm 4 rondjes met een kleine steker of glaasje.
  • 4 Rol circa 16 balletjes van de rijst. Beleg de balletjes met de zalmrondjes.
  • 5 Leg zo’n temari op een stuk folie en vouw het eromheen. Draai het uiteinde vast om de zalm extra strak om de rijst te vormen en verwijder het folie.
  • 6 Meng de ingrediënten voor de saus. Snijd of knip 32 reepjes van circa 3 mm breed van het norivel.
  • 7 Kruis steeds 2 reepjes nori om elk rijstballetje, snijd de overlap af. Garneer de temari met een klein beetje gemberpasta in het midden van het kruis.
  • 8 Serveer op kamertemperatuur met de citrus-sojasaus.

wijnadvies

Combineer met Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté