4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Tempura van gemarineerde kip

Tempura van gemarineerde kip

ingrediënten


20 min
4 personen
1 liter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 liter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de ketjap met de knoflook, gember en peper en wentel hier de kipreepjes door. Laat circa 1 uur gekoeld marineren.
  • 2 Klop een beslagje van ei, bloem en 100 ml koud water.
  • 3 Doe de maïzena in een plat bord. Dep de kipreepjes enigszins droog en wentel ze eerst door de maïzena en dan door het beslag.
  • 4 Verhit de olie tot 180°C. Dompel de kipreepjes in de olie en frituur ze met een paar tegelijk in circa 3 minuten gaar en lichtbruin.
  • 5 Lekker met rijst en sojasaus.

bereidingstip

Je kunt ook kant-en-klaar tempurabeslag gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté