6 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
recepten Terrine van biet-wortelstamppot met gerookte zalm

Terrine van biet-wortelstamppot met gerookte zalm

ingrediënten


30 min
6 personen
1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram biet-wortelstamppot
600 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

terrine

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Bekleed de vorm met folie en bekleed dan met ongeveer de helft van de zalm. Laat de plakjes zalm aan de randen overhangen.
  • 2 Roer de stamppot goed los met de olijfolie en verdeel de helft van dit mengsel over de vorm. Druk goed aan en strijk glad. Verdeel hier een paar plakjes zalm over.
  • 3 Klop de roomkaas met de room en dille smeuïg en breng op smaak met peper en citroensap.
  • 4 Verdeel de helft van dit mengsel over de terrinevorm. Dek af met een paar plakjes zalm en vervolg met de rest van de stamppot, zalm en roomkaas. Vouw de overhangende zalm over de vulling en dek af met folie.
  • 5 Laat de terrine minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Stort de terrine op een plank en verwijder het folie. Snijd in dikke plakken.

bereidingstip

Het recept voor biet-wortelstamppot met makreelkroketjes vind je elders op boodschappen.nl


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté