2 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Tex-mexbowl met guacamole

Tex-mexbowl met guacamole

ingrediënten


15 min
2 personen
100 gram tortillachips

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

160 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

150 gram mais

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix
1 eetlepels zonnebloemolie

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de olie met de Mexicaanse kruiden, zout en peper. Leg de kip op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de maïs en kidneybonen toe.
  • 2 Maak de tomatensalsa. Meng hiervoor de helft van de tomaten, de helft van het limoensap, de limoenrasp en de helft van de ui. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Maak de guacamole. Snijd hiervoor de helft van de rode peper in ringen en de rest fijn. Prak het vruchtvlees van de avocado’s fijn en meng er de fijngesneden rode peper, de rest van de ui, de rest van de tomaat, de helft van de koriander, en de rest van het limoensap door. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de guacamole in 2 diepe borden en verdeel de kip, maïs, bonen, tomatensalsa, rest van de koriander en rode peper in componenten erover. Serveer met de tortillachips.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1018 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté