4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Thaise gehaktballetjes

Thaise gehaktballetjes

ingrediënten


25 min
4 personen
chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise rode currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cocktailprikker

  • 1 Kneed het gehakt met de ui, knoflook, gember, currypasta, koriander, ei, paneermeel, zout en peper. Rol met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van dit mengsel.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom gaar en goudbruin. Bestrooi met de bosui en bak deze een halve minuut mee.
  • 3 Serveer met prikkertjes en chilisaus om te dippen.

wijnadvies

De Sensas Syrah is een lekker vlezige rosé die goed past bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté