6 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Thaise geroosterde spitskool

Thaise geroosterde spitskool

ingrediënten


10 min
6 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 steranijs

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 spitskool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Wrijf de parten spitskool in met de olie. Leg in de ovenschaal en rooster 15 minuten in de oven met een snijkant naar beneden. Keer de parten om op de andere snijkant en rooster 15 minuten verder.
  • 2 Meng de vissaus met de suiker, azijn, rode peper en steranijs. Giet de helft van deze saus over de spitskool en rooster nog 15 minuten verder. Meng intussen de ui met de rest van de saus en houd apart. Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  • 3 Leg de spitskool op een groot bord. Garneer met de cashewnoten, zoetzure ui en koriander.

bereidingstip

Vervang de vissaus door sojasaus voor een vegan bijgerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 6 gram