- 1 Begin met de ingrediënten voor de currypasta. Snijd de uiteinden van de stengels citroengras en haal de buitenste stugge bladeren eraf. Kneus de stengels door er met een groot mes op te drukken. Snijd in stukken. Snijd de groene pepers in stukken.
- 2 Doe het citroengras met de pepers, twee derde van de bosui, gember, knoflook, twee derde van de koriander, korianderpoeder, sojasaus en vissaus in een blender. Pureer tot een gladde currypasta. Houd apart.
- 3 Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Kook de rijst en voeg het limoensap toe aan het kookvocht. Pers de andere 2 limoenen uit en houd apart.
- 4 Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken (circa 2 cm).
- 5 Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de peultjes en asperges circa 2 minuten. Bak de garnalen 1-2 minuten mee. Schep 2-3 eetlepels van de currypasta erdoor en giet de kokosmelk en het limoensap erbij. Breng tegen de kook aan en verwarm circa 2 minuten.
- 6 Giet de rijst af en schep de limoenrasp en overige bosui erdoor. Schep een bol rijst in het midden van de borden, schep de Thaise groene curry eromheen en bestrooi met de koriander.