4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Thaise groene curry met garnalen en limoenrijst

Thaise groene curry met garnalen en limoenrijst

ingrediënten


35 min
4 personen
sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 cm verse gember

dit product is niet beschikbaar

8 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

5 groene pepers

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

3 stengels citroengras
400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

400 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

150 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

wokolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram groene asperges
basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar

3 limoenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Begin met de ingrediënten voor de currypasta. Snijd de uiteinden van de stengels citroengras en haal de buitenste stugge bladeren eraf. Kneus de stengels door er met een groot mes op te drukken. Snijd in stukken. Snijd de groene pepers in stukken.
  • 2 Doe het citroengras met de pepers, twee derde van de bosui, gember, knoflook, twee derde van de koriander, korianderpoeder, sojasaus en vissaus in een blender. Pureer tot een gladde currypasta. Houd apart.
  • 3 Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Kook de rijst en voeg het limoensap toe aan het kookvocht. Pers de andere 2 limoenen uit en houd apart.
  • 4 Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken (circa 2 cm).
  • 5 Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de peultjes en asperges circa 2 minuten. Bak de garnalen 1-2 minuten mee. Schep 2-3 eetlepels van de currypasta erdoor en giet de kokosmelk en het limoensap erbij. Breng tegen de kook aan en verwarm circa 2 minuten.
  • 6 Giet de rijst af en schep de limoenrasp en overige bosui erdoor. Schep een bol rijst in het midden van de borden, schep de Thaise groene curry eromheen en bestrooi met de koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté