4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Thaise kokossoep met paddenstoelen

Thaise kokossoep met paddenstoelen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

200 gram rijstmie

dit product is niet beschikbaar

300 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

200 gram shiitakes
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 blikken kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels laospoeder

dit product is niet beschikbaar

2 stengels citroengras

  • 1 Kneus de stengels citroengras. Voeg samen met de laos toe aan de kokosmelk en breng aan de kook. Kook de kokosmelk circa 10 minuten op een lage stand.
  • 2 Voeg de bouillon, sojasaus, suiker, limoensap en rode peper toe en breng weer zachtjes aan de kook. Voeg de paddenstoelen en tofu toe en kook circa 8 minuten op een lage stand, tot de paddenstoelen net gaar zijn.
  • 3 Verdeel de noedels over de kommen en giet de hete bouillon erop. Laat even staan en garneer met de basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté