4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Thaise noedelsoep met kip en kokos

Thaise noedelsoep met kip en kokos

ingrediënten


20 min
4 personen
4 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

125 gram woknoedels

dit product is niet beschikbaar

2 kipschnitzels

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

95 gram boemboe rode curry
400 gram Thaise wokgroenten
4 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schenk de bouillon in de pan. Kook de soep op een middelhoge stand 5 min.
  • 2 Snipper de uien grof. Verhit in een (soep)pan 2 el olie. Bak de ui en wokgroenten 2 min. op een hoge stand. Schep de boemboe erdoor en bak 1 min. op een middelhoge stand mee.
  • 3 Verhit intussen in een koekenpan de overige 2 el olie. Bak de kipschnitzels in 5 min. per kant goudgeel en krokant.
  • 4 Voeg intussen de noedels toe aan de soep en kook ze in 3 min. gaar. Roer af en toe. Schenk de kokosmelk in de soep en verwarm nog 1 min.
  • 5 Snijd de kipschnitzels in reepjes. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen. Leg de krokante kip in de soep. Garneer met blaadjes koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 607 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 17 gram