4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
recepten Thaise soep met kip en garnalen

Thaise soep met kip en garnalen

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

100 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

50 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

100 gram Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 stengels paksoi
1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de kippenbouillon in een soeppan. Voeg de gesneden paksoi, gemberpoeder, de komkommerblokjes en Chinese kool toe. Kook gedurende 2 minuten.
  • 2 Roer de kokosmelk, taugé, garnalen, sambal oelek en het citroensap door de soep. Schep de hete soep in kommen.
  • 3 Verdeel de reepjes kipfilets over de kommen en strooi er koriander of peterselie op.

wijnadvies

Als afblussende dorstlesser: Elzasser Edelzwicker of pinot blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté