4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Thaise tom kha kai

Thaise tom kha kai

ingrediënten


15 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

2 stengels citroengras
100 gram gemberwortels

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de kokosmelk met de bouillon, gember, sereh, de helft van de rode pepers, ui, limoenrasp en de helft van de koriander aan de kook. Laat dit tegen de kook aan 20-25 minuten trekken.
  • 2 Neem de serehstengels uit de soep of zeef de soep. Voeg de kip toe en kook zachtjes circa 10 minuten.
  • 3 Schep de champignons en tomaatjes erdoor en verwarm nog 5 minuten, tot ze gaar zijn. Breng de soep verder op smaak met limoensap en vissaus.
  • 4 Schep voor het serveren de overige rode peper, overige koriander en bosui erdoor.

bereidingstip

Vervang de sereh in dit recept door wat citroenrasp of extra limoenrasp.. In plaats van kipfilet kun je ook 4 drumsticks gebruiken. Pluk het vlees na het garen van het bot.. Deze soep is ook lekker met garnalen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 85 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 27 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks