4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Thaise viskoekjes met korianderrijst

Thaise viskoekjes met korianderrijst

ingrediënten


30 min
4 personen
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Thaise rode currypasta

dit product is niet beschikbaar

500 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

keukenpapier

  • 1 Kook de rijst. Maal de kabeljauw in een keukenmachine fijn met de currypasta, paneermeel, eieren, 1 eetlepel vissaus, limoenrasp en 1 eetlepel koriander.
  • 2 Snijd de sperziebonen in hele dunne plakjes en meng door het vismengsel. Maak met natte handen circa 16 viskoekjes en houd apart. Meng de overige vissaus met het limoensap, de suiker en rode peper tot een dipsaus.
  • 3 Verhit een laagje zonnebloemolie in een brede (hapjes)pan en bak hierin de viskoekjes op middelhoge stand in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Meng voor het serveren de overige koriander door de rijst en serveer met de viskoekjes en saus.

bereidingstip

Kook voor wat meer groenten extra sperziebonen bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate