gemiddeld
35 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Thaise zalmburger met sesammayonaise

Thaise zalmburger met sesammayonaise

ingrediënten


35 min
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

200 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

4 sesambolletjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

verse gember

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maal de zalm in een keukenmachine met de gember, knoflook, limoenrasp, vissaus en rode peper.
  • 2 Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries.
  • 4 Meng het paneermeel met zout en peper en rol de burgers er voorzichtig door.
  • 5 Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 6 minuten goudbruin.
  • 6 Meng intussen de mayonaise met de sesamolie en limoensap.
  • 7 Beleg de bolletjes met de taugé, komkommer, zalmburgers, bosui en sesammayonaise.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté