4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Tilapia met couscoussalade

Tilapia met couscoussalade

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

375 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 tilapiafilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de visfilets met zout, peper en kerriepoeder. Besprenkel met citroensap, hier wordt de vis steviger door.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 3 Voeg de komkommer toe en bak deze 2 minuten mee.
  • 4 Roer de couscous, bouillon en paprikablokjes erdoor. Neem de pan van de warmtebron en laat afgedekt 3-4 minuten staan (volg de aanwijzingen op de couscousverpakking).
  • 5 Verhit de rest van de olijfolie en bak de vis in 5 minuten goudbruin en gaar. Roer de couscous los met een vork.
  • 6 Serveer de couscous in een schaal en leg de visfilets erop. Bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Je kunt de vis ook bereiden in de oven. Verwarm de grill voor en leg de vis besprenkeld met een beetje olijfolie 2 richels onder de grill. Rooster de tilapia in 8-10 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 41 gram