voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Tilapiasandwich met courgette en ansjovis-kappertjesjus

Tilapiasandwich met courgette en ansjovis-kappertjesjus

ingrediënten

4 tilapiafilets

100 gram boter

1 eetlepel kappertjes

8 ansjovisfilets

1 courgette

1 lente-/bosui

1 citroen


benodigdheden

lage ovenschaal

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tilapiafilets naast elkaar. Meng de boter met de kappertjes en vier in stukjes verdeelde ansjovisfilets.
  • 2 Bestrijk de visfilets aan één kant met deze boter. Halveer de filets, leg op één helft courgettelinten en dek deze af met de andere vishelft.
  • 3 Zet de vissandwiches in de ovenschaal, verdeel de boter die over is erover en bak de vis 6-8 minuten in het midden van de oven tot de tilapia net gaar is.
  • 4 Serveer het gerecht bestrooid met een beetje peper en de bosui en garneer met de rest van de ansjovisfilet en de citroen.

wijnadvies

Wat pittig wit dat de jus ‘aankan’. Sensas, Jean Sablenay of Berg Schaduw Sauvignon Blanc. Rosédrinkers kiezen Viña Maipo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 27 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier