4 personen
gemiddeld
50 min.
bijgerecht
home recepten Timbaaltje van worteltagliatelle

Timbaaltje van worteltagliatelle

ingrediënten


50 min
4 personen
8 blaadjes rucola
30 gram pecannoten
2 eetlepels walnootolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

400 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook.
  • 2 Snijd de winterpenen aan beiden kanten recht en schaaf ze met een dunschiller of kaasschaaf in dunne lange plakken.
  • 3 Snijd de plakken in de lengte door. Blancheer de slierten 30 seconden in het kokende water en spoel ze onder koud water af.
  • 4 Rasp een halve sinaasappel en snijd de rest van de schil van de sinaasappels rondom weg.
  • 5 Snijd de parten tussen de vliezen uit en vang hierbij al het vocht op. Snijd de parten in stukjes.
  • 6 Vermeng de parten sinaasappel met de wortelslierten.
  • 7 Maak een zoetzure dressing van het opgevangen sap, de rasp, de gembersiroop, de azijn en de olie en breng op smaak met zout en versgemalen (chili)peper.
  • 8 Schep dit door de wortelsalade en laat een half uur trekken.
  • 9 Schep de wortel salade in een kommetje, druk goed aan en stort het op een bordje. Maak zo eenpersoonsporties.
  • 10 Bestrooi met de pecannoten, garneer met de rucola en besprenkel met wat overgebleven dressing.

wijnadvies

Ook al zo’n Sauvignon Blanc-fan. Liefst eentje die net wat meer zon heeft gehad, zoals de Chileense Gamma. Of helemaal super: Sea Breeze uit Nieuw-Zeeland.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 2 gram